aba9587bac226c2e1c1e090e9f1992ae.jpg

Το χωριό Μπαλί στο Ρέθυμνο

Το Μπαλί βρίσκεται στο Νομό Ρεθύμνης, στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.

Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπαλί βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο, 25 χλμ. ανατολικά του Ρεθύμνου και 40χλμ δυτικά της πόλης του Ηρακλείου

Με την εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου να περνάει ακριβώς έξω από το χωριό, το Μπαλί είναι εύκολα προσβάσιμο από οποιοδήποτε μέρος του νησιού. Είναι ιδανικό για οικογενειακές και ρομαντικές διακοπές.

Το Μπαλί έχει τέσσερις παραλίες που σχηματίζονται από αμμώδεις κολπίσκους με πανέμορφα και πεντακάθαρα νερά. Οι παραλίες έχουν σχεδόν πάντα ήρεμα νερά, καθώς το Μπαλί βρίσκεται στα δυτικά παράλια. Όλες είναι κατάλληλες για τα παιδιά και πολύ καλά οργανωμένες. Το Μπαλί είναι ένα μοντέρνο θέρετρο με μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, εστιατόρια και καταστήματα. Επίσης υπάρχει σχολή καταδύσεων, διάφορα μπαρ, ένα ιατρείο και φαρμακείο.

Υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείων από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο προς το Μπαλί. Επιπλέον, σε καθημερινή βάση εκδρομικά σκάφη αναχωρούν από το τοπικό λιμάνι προς στο Ρέθυμνο. Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια μοναδική ακτογραμμή με πανέμορφες σπηλιές και πετρώματα.
Το Λιβάδι είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε καθώς μπαίνετε στο χωριό και είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή. Σχηματίζει έναν ανοικτό κόλπο, και είναι πιο επιρρεπής σε ανέμους από τις άλλες από τις υπόλοιπες παραλίες. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και πάντα γεμάτη.
Στο ανατολικό άκρο του Λιβαδιού, υπάρχουν οι δύο ξεχωριστές μικρές παραλίες του Κούσκουρα, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες και δεν έχουν πολύ κόσμο.  Δεν μπορείτε να τις προσεγγίσετε από το Λιβάδι, ωστόσο υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην Κούσκουρα περίπου 100m δυτικά του Λιβαδιού.

Προχωρώντας, μπροστά από το κέντρο του χωριού, υπάρχει ο κλειστός κόλπος «Βαρκότοπος», μια όμορφη παραλία  με άμμο και χαλίκι , η οποία  είναι πολύ καλά οργανωμένη. Ιδανική και για μικρά παιδιά, αφού τα νερά είναι ρηχά και όλες οι απαραίτητες ανέσεις βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Βορειότερα, θα φτάσετε στο γραφικό λιμάνι του Μπαλί, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε μια πεντακάθαρη παραλία. Το «Λιμάνι», όπως λέγεται, είναι οργανωμένο και κοντά σε πολλά εστιατόρια και καταστήματα. Τέλος, ο «Καραβοστάσης»  είναι η τελευταία παραλία που θα συναντήσετε και η ομορφότερη στην περιοχή. Είναι πολύ μικρότερη από τις υπόλοιπες παραλίες παρ 'όλα αυτά, είναι ιδανική για τους λάτρεις των καταδύσεων!